Bruk av statistikk i medisinsk forskning har revolusjonert måten vi kan skille de effektive behandlingsmetodene fra de som ikke virker på. Så viktig har dette vært, at det britiske tidsskriftet New England Journal of Medicine (NEJM) i 2000 utropte "bruk av statistikk" til en av de 10 viktigste framskrittene i medisin de siste 1000 årene. Som biostatistiker er det dette jeg jobber med, på ulike måter.

I tillegg til matematisk og statistisk teoretisering, filosofering og metodeutvikling bruker jeg mye tid på å hjelpe til med å analysere virkelige data fra den virkelige verden, for å løse virkelige medisinske problemer og utfordringer. Feil analyse gir feil svar, så for å finne ut hvilke konklusjoner man kan trekke fra informasjonen man har samlet inn trengs ofte hjelp fra folk som lever og ånder for selve analysen, og ikke den medisinske konklusjonen. Sånne som meg, altså.

Jeg er, og har vært, involvert i en rekke samarbeid med ulike medisinske forskningsgrupper. For tiden er jeg førsteamaunensis ved Institutt for helsefag ved Universitetet i Stavanger, og ved Medisinsk Fakultet ved Universitetet i Oslo (UiO).

De fleste medisinske publikasjonen jeg har vært med på er registrert i Pubmed.