bli Siffer-venn på facebook

Sammen med TV-produksjonsselskapet Teddy TV var jeg med å lage suksess-TV-serien Siffer for NRK: En underholdnings-TV-serie om tall, matematikk og statistikk for folk flest som ble sendt på NRK1 høsten 2011. Serien hadde et gjennomsnittlig seertall på over 500.000, og var alltid det mest sette programmet på TV når det gikk. Det siste programmet hadde 677.000 seere; over 40% av alle som så på TV. En samling av tweets etter sending av siste episode 13/11 2011 finner du her. Siffer ble nominert til Gullruten 2012 i kategoriene "Beste magasin- eller livsstilsprogram" og "Beste nye programserie". Serien ble også sendt på SVT1 og YLE høsten 2013.
"En viktig årsak til at Siffer er blitt et så morsomt, underholdende og uhyre interessant program, er den lekne, småville programlederen Jo Røislien." Stavanger Aftenblad - terningkast 5

"Tallknuser å regne med. Det er bare å starte nedtellingen. Siffer kan bli for tallene det Typisk Norsk var for språket." VG - terningkast 5

"Dette er matte selv for dem som frykter matten mest." Aftenposten - terningkast 4
Siffer
NRK1 (2011)
Som den første nordmannen noensinne var jeg høsten 2012 programleder på Discovery Channel. Ingeniør-TV-serien Countdown to Collision ser nøyere på diverse sikkerhets-relaterte oppfinnelser på industriarbeidsplasser verden over. Troll A, Stansted, en gullgruve i Australia, en demning i Brasil, havna i Rotterdam, en isbryter i Sibir.
Countdown to Collision
Discovery Channel (2012)
En matematisk novellefilm fra California. En matteroadtrip der seeren dras med på en assosiativ reise gjennom tanker og konsepter knyttet til store tall.

Jakten på Verdens Største Tall
VGTV (2013)
Kortfilmfestivalen Grimstad
Nordic/Docs
Fredrikstad
Aesthetica Short Film Festival UK
Vi omgir oss med tusenvis av ting. Og alt sammen har en gang blitt laget, funnet, fraktet, bygget. I Hvordan gjør de det? reiser jeg verden rundt for å vise fram det veldig sære og helt ordinære.

Hvordan gjør de det?
Discovery Channel (2014)
Webby Awards
2015 Honoree
Bridges International
Math Art Festival